perjantai 24. toukokuuta 2013

Kuka luovuttajaksi?

Edelliseen kirjoitukseen kommentoi Maria, jolla oli tärkeää asiaa luovuttajista ja heidän epämääräisistä motiiveistaan. Kiitoksia vielä kerran kommentista, sillä me emme olleet aiemmin kyseistä ilmiöstä edes kuulleet, kun olemme luovuttajaa miettineet.

Ei ole todellakaan helppoa etsiä luovuttajaa, vaikka maailma on miehiä pullollaan. Vaatimukset meillä on suhteellisen kovat ja kuka tahansa mies ei meille edes kelpaa. Katsotaan sitten, miten vaatimukset laskevat, kun aikaa kuluu ja kuluu ja saadaan ei-vastaus toisensa perään.

Olemme miettineet paljon eri vaihtoehtoja, ja kaikissa on omat hyvät ja huonot puolensa.

Spermapankin käyttöä mietimme aluksi, mutta ajatuksesta luovuimme ainakin aluksi, koska sen käyttö on todella kallista, ja me kaksi ns. tavallista duunaria nettoamme kuukaudessa alle 4 000 € verojen jälkeen, joten tulisi hoitojen kanssa todella kalliiksi. Tietenkään, lapsen tekoa ei saisi mitata rahassa, mutta kyllä hoidot ja spermapankin käyttö vievät rahaa ja reilusti. Lisäksi olemme kuulleet villejä tarinoita, jotka voivat olla myös urbaaneja legendoja, siitä, kuin spermapankin kuvaukset eivät vastaa lainkaan todellista henkilöä ja ei ole niin sanotusti saatu sitä, mitä on tilattu. Tietenkin hyvinä puolina ovat varma sperman saanti ja se, että luovuttajat ovat jo valmiiksi testattu terveiksi ja heidän kanssaan ei ole vaaraa joutua tappelemaan huoltajuusasioista.

Tuttu luovuttaja on monien ensimmäinen neuvo, joka on omalla tavallaan erittäin hyvä idea. Kuitenkaan emme halua, että luovuttaja on ihminen, jonka kanssa olemme väistämättä tekemisissä, koska haluamme pitää oman perheemme meidän perheenämme. Emme kumpikaan haluaisi olla tilanteessa, jossa lapsella on synnyttäjä-äiti ja luovuttaja-isä, joka pyörii kuvioissa mukana. Kokisimme molemmat asian niin, että toinen äiti on kolmas pyörä, joka ei kuulu kuvioon. Sitä me emme halua. Tietenkin tämä toimii monilla, ja on olemassa myös perheitä, joissa on kaksi äitiä ja kaksi isää eli niin sanottuja neliapilaperheitä. Me olemme kuitenkin tiivis me ja haluamme että lapsi kuuluu meihin, johon ei kuulu ulkopuolisia. Paras tapaus olisi tietenkin se, että löytyisi kaverin kaveri, jonka kanssa ei tule oltua missään tekemisissä, koska hän ei kuulu varsinaisesti omaan kaveripiiriin. Sellainen, jonka kanssa voi sopia käytännön asiat, mutta joka pysyy poissa lapsen elämästä ja jota meidän ei tarvitse enää tavata.

Tuntematon luovuttaja on myös yksi mahdollisuus, jonka kanssa täytyy tosin olla hyvin tarkkana. Eräällä tuttavapariskunnalla kävi mahtava tuuri, ja se sattuivat lähipubissa törmäämään nelissäkymmenissä olevaan pariskuntaan, jolla oli itsellään kaksi lasta. Mies tarjoutui luovuttamaan naisille spermaansa, kunhan saisi sopimuksen, missä hän luopuu kaikista oikeuksistaan ja samalla velvoitteistaan. Hän oli terve, mukava ja komea. Tavallinen naapurin mies, joka oli vaimonsa kanssa jo pitkään puhunut, että haluaisivat auttaa lapsetonta pariskuntaa. Satumainen lykky. Netistäkin löytyy toki sivukaupalla luovuttajia, mutta niiden kanssa saa todellakin olla tarkkana, kuten Marian kommentti osoitti.

Mikä sitten on paras vaihtoehto? Itse ottaisin mieluiten tutun tutun, jonka kanssa ei tarvitse enää koskaan tavata, mutta joka ei ole netistä löytynyt pervo tai spermapankin kasvoton, mutta useita ja taas useita satoja velottava mies. Joku, joka ei tunge mukaan meidän perheesemme ja meidän lapsemme elämään, mutta auttaa sen hankkimisessa.

- Kaksi äitiä

12 kommenttia:

 1. Hei,

  suosittelen harkitsemaam klinikkaa. Klinikoiden hinnoissa on eroja, mutta jos ette missään nimessä halua isää kuvioihin, on klinikka paras vaihtoehto. Säästäkää rahaa, 3000-5000€ säästöillä jo saatte useamman yrityksen (jos perus IUI sopii teille).

  Se, että luovuttaja on tunnettu ja tekisitte laput, että hän luopuu isyydestä, niin se ei ole laillisesti pätevä...mikäli sukusolujen luovuttaja tulee myöhemmin vaatimaan isyyttä, niin olette heikoilla. Luovuttajalla on oikeus vaatia isyyden tunnustamista. Onhan klinikalta ostettu tavara "sikasäkissä", mutta se on ainoa varma keino, ettei isää tule kuvioihin.

  Mikäli teillä on mahdollisuus osallistua Sateenkaariperheiden perhevalmennukseen, niin suosittelen sitä. Itse kävimme sen ja olimme tyytyväisiä. Moni asia oli tuttu, mutta uuttakin tietoa sieltä sai :)

  Me valitsimme klinikan, koska haluamme olla kahden äidin ydinperhe. Säästöjä oli kertynyt vuosien varrella. Olemme kolmenkympin molemmin puolin, perusduunareita ja vuokralla asumme. Emme elä kauhean niukasti, mutta katsomme vähän menoja.

  Mikäli päädytte luovuttajaan, niin tutustukaa rauhassa...on niitä hyviäkin luovuttajia olemassa :)

  VastaaPoista
 2. Hei,

  kiitos vastaukesta! Kaikki mietteet ovat vielä auki. Muutamat tutun tutut ovat tehneet lapsen klinikalla, toiset taas luovuttajan avulla.

  VastaaPoista
 3. Moi,

  meillä päädyttiin tuttu luovuttaja -ratkaisuun. En kuitenkaan ole ikinä ajatellut, että luovuttaja mitenkään kuuluisi perheeseemme tai tuppautuisi tai pyörisi mukana kuvioissa. Kaikille on ihan selkeää että meillä on oma perheemme ja hänellä omansa. Perhetuttu ja ystävä hän toki on ja olemme häneen yhteydessä niin kuin olisimme muutenkin.

  Katan kommenttiin haluaisin lisätä, että kun lapsi on syntynyt, isyyden selvittämisestä kieltäydytty ja sosiaalinen äiti on lapsen adoptoinut, niin kenelläkään ei ole enää oikeutta vaatia isyyden selvittämistä. Ei siittiöiden luovuttajalla, lapsella eikä kenelläkään muullakaan.

  Tutun luovuttajan käyttäminen tietysti vaatii sitä, että löytää luovuttajan, jonka tuntee ja johon varmasti voi luottaa.

  Lykkyä tykö pohdintoihin! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi! Teillä kuulostaa olevan ideaalitilanne tutun luovuttajan kanssa, kun sopiva henkilö löytyi omasta lähipiiristä. Itse jatkamme etsintöjä ja toivomme, että sopiva mies löytyy jostain.

  VastaaPoista
 5. "mutta joka pysyy poissa lapsen elämästä..."

  Voi lapsiraukkaa. Millä oikeudella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millä oikeudella sä tulet tänne arvostelemaan muiden ratkaisuja? Eikl lapsi voi elää ilman isää vai? Mites sitten vaikka ne jotka tulee raskaaksi yhden illan jutusta? Pitääkö niiden etsiä se mies käsiinsä ja ruveta perheeksi? Tai pitääkö yksin lasta tekevien naisten ruveta yhteishuoltajuuteen jonkun miehen kanssa? Lapsella voi olla täydellisen hyvä perhe ilman isääkin. Miehen malleja löytyy muitakin kuin isä. Kaksi hyvää äitiä tarjoaa erittäin hyvän kasvuympäristön lapselle. T. 12-vuotiaan pojan toinen lesboäiti (luovuttaja ei ole koskaan ollut kuvioissa)

   Tsemppiä teille! Älkää antako tällaisten masentaa :)

   Poista
 6. Samalla oikeudella, millä sperman luovuttajaa käyttävä heteropariskunta haluaa samaa.

  VastaaPoista
 7. Samalla oikeudella, millä sperman luovuttajaa käyttävä heteropariskunta haluaa samaa.

  VastaaPoista
 8. Antakaa s-posti osoite niin voitais jutella lisää. Saattaisin luovuttaa jos asiat saatais sovittua.

  VastaaPoista
 9. Hankala löytää varmaan tuntematonta (koska kaikki ihmiset ovat tuntemattomia kunnes heihin tutustut :D) jos ei sellaista kelpuuta isäksi jo ihan lähtökohtaisesti. Kuitenkin tuntemattomista kadulla vastaan tulijoista veikkaisin vähemmistön olevan sekopäisiä nistejä, joiden harrastuksena suunnitella 3.maailman sotaa tms..

  Olen komea, pitkä, urheilullinen, nuori mies, joka koulutukseltaan ekonomi. Mielelläni voisin kuvitella auttavani lapsen saannissa, jos vain tiedän, että lapsi tulee samaan hyvän kodin. Jos kiinnostaa, niin ottakaa yhteys: spermaluovuttaja@luukku.com

  VastaaPoista
 10. Ihana olis laueta spermat kohdun suulle <3

  VastaaPoista
 11. Tiedoksi niille siittiöiden luovuttajaa etsivile, jotka sattuvat lukemaan tätä muutaman vuoden takaista postausta: Haluan luovuttaa äideiksi tahtoville naisille spermaani. Luovutan siittiöitäni koska haluan levittää laadukkaita perintötekijöitäni enemmän kuin nykyisessä perheessäni on mahdollista. Samalla voin myös auttaa muita ihmisiä lapsen saamisessa ja perheen perustamisessa.
  Olen 35-vuotias terve yli 180 senttinen mies. Suvussani ei ole perinnöllisiä sairauksia. Olen akateemisesti koulutettu ja Mensan jäsen, eli huippuälykäs. Olen myös liikunnallisesti lahjakas empaattinen ja toimelias ihminen. Olen jo lisääntynyt "luonnollisesti" ja minulla on kaikinpuolin terve ja lahjakas lapsi.
  Luovutan spermaani äideille jotka voivat tarjoa lapselle hyvän kodin ja näin hyvät lähtökohdat elämään. Varmistaakseni edellä mainitun ja että vastaanottaja on tosissaan kaikinpuolin asian suhteen, olen pyytänyt luovutuksestani kohtuullisen korvauksen. Spermani on todella laadukasta ja terveen, sekä lahjakkaan lapsen saamiselle korvaukseni on varsin kohtuullinen. Minulla ei ole vaatimuksia lapsen tapaamisesta tms. mikäli niin sovimme. Minulle käy, että lapsi tietää kuka hänen isänsä on jos niin sovitaan, mutta sekin käy että olen täysin anonyymi-luovuttaja. Sovimme sitten tarkemmin asiasta yhdessä tulevan äidin kanssa.
  Mikäli olet oikeasti kiinnostunut asiasta, niin ota yhteyttä ja kerro itsestäsi, tilanteestasi ja toiveistasi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ihanavauva55@gmail.com, kiitos!

  VastaaPoista