torstai 9. toukokuuta 2013

Kohti ensimmäistä lääkäriä ja todellista pariutumista

Tärisevin käsin googletin oikeaa numeroa, johon soittaa. Vihdoin. Aikaa ensin omahoitajalle ja siitä toivonmukaan perhesuunnitteluneuvolaan. Etukäteen olemme saaneet paljon varoituksia siitä, että kaikki - edes hoitohenkilökunta - eivät suhtaudu myönteisesti perheen perustamis -ajatuksiimme. Saattaa tulla kuraa niskaan, ellei suorasti niin ainakin epäsuorasti ja piilotettuna oikeiden asioiden mukaan. Ja varmasti tulee kommenttia siitä, ettemme ole naimisissa. Anteeksi, rekisteröidyssä parisuhteessa. Kihlasormukset kyllä koristavat nimettömiä, mutta maistraattiin asti ei ole tullut mentyä. Tottakai on tiedossa, että niin kauan, kuin emme ole lain edessä virallistaneet suhdettamme, ei vauvallamme voi olla kuin yksi äiti. Perheen sisäiseen adoptioon oikeutetaan vain rekisteröidyssä parisuhteessa tai avioliitossa olevat pariskunnat. Mutta mitäpä tuosta. Emme kumpikaan haaveile isoista häistä ja suurista juhlista, joita täytyy suunnitella vuosia. Miksei juhliimme voi tulla perheemme sekä läheiset ystävät ja juhlaspaikkana voisi toimia jokin pieni, vuokrattu paikka? Paljon viihtyisiä huviloita löytyy, jotka sopivat tilaisuuteen. Syödään hyvin ja vietetään juhlaa pienessä piirissä. Riittää meille, kiitos. Emme ole sitoutumassa  hienoihin hääjuhliin vaan toisiimme. Ja perheeseemme. "Hei rakas, aion jatkossakin maksaa urheiluharrastusmaksusi, koska laskun eräpäivä osuu palkkapäivälleni. Aion myös jatkossakin korjata kahvikuppisi pöydältä, koska jatkuvasti unohdat sen siihen. Aion myös käyttää koirat aamuisin ulkona, koska sinä et jaksa herätä tarpeeksi aikaisin. Aion myös katsella sinua myös huonoina päivinä ja jatkaa kanssasi riitelyä. Ja vastapainoksi viettää kanssasi kaikki tulevat hyvät päivät." Ei siihen isoja juhlia tarvita, että voin luvata tuon. Monet ovat myös kyseenalaistaneet päätöksemme naimisiin menosta, koska teemme sen "vain vauvan vuoksi". Naimisiin menon tulisi merkitä sitä, että teemme sen vain ja ainoastaan toistemme vuoksi, kuulemma. Selvä. Jos tarkkoja ollaan, voisimme olla ikuisesti avoliitossa. Se ei muuta parisuhteemme laatua, ei rakkauttamme eikä yhteisiä pelisääntöjämme. Mutta se muuttaa sen, ettei lapsellamme ole kuin yksi virallinen vanhempi. Jos synnyttäjälle käy jotakin, jää lapsi orvoksi. Vain toinen saa allekirjoittaa viralliset paperit, alkaen tarhaan ilmoittautumisista ja sairaalakäynneistä. Ei, kyllä me haluamme olla kokonainen perhe. Ja kyllä, me rakastamme toisiamme, vaikka osasyy naima-aikeille onkin lapsen hankkiminen.

Lääkärikäynti on tosiaan nyt varattu. Perhosia on vatsassa ja jännittää. Mitä jos todellakin tulee totaalinen lyttäys ja saamme kuulla olevamme vastuuttomia ja jopa lapsellisia, kuten eräs keski-ikää lähestyvä ystävättäremme totesi. Vastuutonta tehdä lapsi, kun ei ole korkeakoulututkintoja ja lääkärin virkoja sekä kymppitonnin kuukausituloja. Niin, ja onhan se asuntokin vuokralla. Autoistakin on muuten vielä lainaa. Miettikää nyt vielä, hän totesi, ja seuraavassa lauseessa ihasteli parikymppisen sukulaistyttönsä muutaman viikon ikäistä tyttöä. Emme voineet kuin katsoa toisiimme ja tyytyä olemaan hiljaa. Meidän perheemme, meidän sääntömme.

- Kaksi äitiä

5 kommenttia:

 1. Hei
  Hienoa, kun olette päässeet tuon verran eteenpäin aikeessanne. Jos joku teitä vastuuttomiksi sanoo, niin hui hai. Olette vahvoja ja rohkeita. Lapsestanne ei voi tulla muuta kuin vahva myös, jos samaan malliin jatkatte. Mites ne yksin lapsen hankkijat, joilla ei ole sitä toista päiväkodista hakijaa ym ym
  t. Edellinen anonyymi

  VastaaPoista
 2. Älkää oikeasti vaan ottako spermaa keneltäkään netissä ilmoittelijalta.
  Itse raskautuessani aloin selata erinäisiä vauvapalstoja, ja törmäsin siellä tähän spermantarjous-ilmiöön. Eli toistuvasti samat miehet jättää ilmoituksia, että ovat halukkaita luovuttajia, taikka vastaavat joka ikiseen lapsettomuus ketjuun tarjoten tavaraansa.
  Aihe alkoi kiinnostaa minua enempi, ja aloin tutkia asiaa. Jokaisen näiden miesten tiedoilla löytyi kymmeniä, ellei satoja spermaviestejä ympäri nettiä - osalla yli 10 vuoden ajalta. Löysin myös erään, joka käyttää kahdeksaa eri sähköpostiosoitetta samalla asialla. Jokaisella profiililla sama kuvaus miehestä, mutta valetelee mm. ikänsä jopa 20 vuotta alakanttiin.
  Eräs mies perusteli tätä suorapuheisesti, eli kertoi että miehelle on kiihottavaa hedelmöittää nainen. Siis vaikkei saisikaan tehdä sitä yhdynnällä. Takana on ainoastaan seksuaaliset motiivit. Eli hyvin erilaiset, jos vertaa vaikka munasolun luovuttajia.
  Näiden spermailmoittelijoiden nettijäljestä löytyi poikkeuksetta myös kaikkea muuta seksiin liittyvää ilmoittelua, kuten ryhmäseksiä, tarjouksia antaa seksipalveluita vammaisille, nudismipalstailua ym..
  Osa on selvästikin henkisesti hyvin epävakaita.

  Vaikeus tulee etenkin siinä, että luovuttaja tulee tietämään teidän nimet ja kasvot. Jos kyse on henkisesti sairaasta henkilöstä piilee asiassa tiettyjä uhkia.
  Netistä löytyi myös tapaus, jossa oli käytetty ennestään tuntematonta luovuttajaa, joka myöhemmin olikin jostain syystä huoltajuutta halunnut, ja nainen suri että on pakotettu olemaan nyt tämän miehen kanssa tekemisissä.

  Vaarana myös on, että ette tiedä kuinka monelle mies on jo luovuttanut. Harvoin nämä seksuaalisten motiivien vuoksi asiaa harrastavat ovat rehellisiä, sillä kyse on eräänlaisesta fetissistä jonka toteuttamiseen on iso tarve.

  Jos ei ole vara klinikkaan, niin suosittelisin lämpöisesti kysymään ennestään tutuilta miehiltä apua, tai vaihtoehtoisesti setan suljetulta palstalta.

  Tämä ilmiö johon olen törmännyt miesten osalta on suorastaan kuvottava.

  - Maria

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia kommenteista! Ja kiitos Marialle tiedosta. Tällaiseen emme ole aiemmin törmänneetkään.

  VastaaPoista
 4. Onnea matkaan. Meidän viime kesänä tehty ensimmäinen lääkärikäynti on viikkoa vaille lasketun ajan. Kaikkien suhtautuminen on ollut asiallista, niin lähipiirissä kuin terveydenhuollossa.

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia kommentista Anonyymi ja onnea!

  VastaaPoista